SABOREANDO GALICIA

    Granxa A Cernada

    Ana Corredoira de Granxa A Cernada, integrante da Cooperativa As Vacas da Ulloa en Palas de Rei (Lugo), unha rapaza nova cos pés na terra que aposta polo rural como medio de vida, definíndose como gandeira e labrega e defendendo e reivindicando a terra como medio para acadar un futuro; coas ideas moi claras aposta pola valorización do territorio e pola lingua galega como sinal de identidade dun produto feito en Galicia con calidade. 

    Anuncio

    Entrevista

    Queixería A MeixoEira

    Carlos e Susa de A MeixoEira SCG, unha pequena explotación agropecuaria no Lugar de A Fraga-Sabugueiro no concello de Moaña (Pontevedra), que elabora queixos de cabra de excelente calidade que acadaron varios recoñecementos internacionais. Desde a súa actividade poñen en valor o rural galego como medio de vida e apostan pola lingua galega como sinal de identidade nas etiquetas dos seus produtos de calidade.

    Anuncio

    Entrevista

    CERVEXAS NÓS

    Raúl Méndez de Cervexas Nós (Vigo), fabricantes de cerveza artesanal que ofrecen ao mercado local e nacional cun sabor único e coa etiqueta en galego como sinal identitaria; coas ideas moi claras apostan por unha maneira de ser e facer galega que achega aos consumidores os seus produtos coa lingua propia de Galicia como marca de calidade. 

    Anuncio

    Entrevista

    Previous articleIALMA: cantares de lonxe
    Next articleDÍA DA RESTAURACIÓN DA MEMORIA LINGÜÍSTICA 2022