PROGRAMA:
MÓDULO I. Introducción. Duración: 45 horas.
- O viño: conxunto de cultivo. Técnica. Producto comercial. Cultura.
- Orixe e importancia histórica do viño.
- O viño no mundo
- Importancia do viño como sector económico en Galicia.
- Influencia na cultura e na sociedade.
MÓDULO II. O viño como resultado dun cultivo e unha técnica. Duración: 120 horas.
Contidos:
1- Viticultura.
- A vide
- Patróns
- Variedade
- Influencia solo-clima
- Plantacións
- Podas
- Tratamentos
- Mecanización e maquinaria.
2- Enoloxía.
- Recollida do froito
- Elaboracións
- Química e microbioloxía
- Vinificacións
- Coidado e seguemento do producto
3- Viño ecolóxico
- Vinculación co medio ambiente
- Agricultura sostible
- Productos ecolóxicos
- Plantacións ecolóxicas
- Tratamentos ecolóxicos
MÓDULO III. O viño como producto comercial: Duración:……….75 horas.
Contidos:
1- Comercialización do producto:
- Características do producto: alimento, complemento
- Producto de calidade
- Comercio do viño. Marketing
- Publicidade
- Distribución
2- Productos derivados:
- Augardentes e licores
- Subproductos.
3- Organización empresarial:
- Recursos humanos
- Xestión e dirección
- Hixiene e seguridade
MÓDULO IV. O viño como cultura. Duración:……60 horas.
1- Uso do viño.
- Descorche e decantación
- Temperatura de servicio
- A importancia das copas.
2- A cata.
- A vista
- O gusto
- Salas de cata
- Perfil aromático.
PROFESORADO do Curso do Viño
MÓDULO I (30 HORAS)
Profesores: CLODIO GONZÁLEZ PÉREZ (Étnólogo)
XOSÉ CARLOS SIERRA (Director do Museo de Ribadavia)
DURACIÓN: 30 HORAS
DATAS: 8 e 9/10 e 3-4/11
MÓDULO II (135 HORAS)
1.- Viticultura
Profesor: XUSTO VELOSO MOREDA (Biólogo)
DURACIÓN: 50 HORAS
DATAS: 13,14,15,16,20,21,29 e 30/10
2.- Enoloxía
Profesora: IRIA CERREDA (Química)
DURACIÓN: 43 HORAS
DATAS: 22,23,24,25,27 e 28/10
3.- Viño ecolóxico
Profesora: ROMINA ÁLVAREZ TRONCOSO (Bióloga)
DURACIÓN: 42 HORAS
DATAS: 10,11,17 e 18/10; e 7 e 8/11
MÓDULO III (85 HORAS)
1.- Comercialización
Profesores: ELISEO GONZÁLEZ RODRIGUEZ (Enxeñeiro agrícola)
XOÁN FACAL (Economista)
DURACIÓN: 35 HORAS
DATAS: 5,6,10, 11 e 14/11
2.- Productos derivados
Profesor: IGNACIO ORRIOLS FERNÁNDEZ (Director da Estación Enolóxica)
DURACIÓN: 15 HORAS
DATAS: 12 e 13/11
3.- Organización empresarial
Profesor: ANTÓN LÓPEZ BLANCO (economista)
DURACIÓN: 35 HORAS
DATAS: 17,18,19, 20 e 21 //11
MÓDULO IV (50 HORAS)
1.- Uso do viño
Profesores: LUIS LÓPEZ (enólogo)
PABLO VIDAL (Director do Consello Regulador)
DURACIÓN: 25 HORAS
DATAS: 22,24 e 25/11
2.- A cata
Profesor: PABLO VIDAL (Director do Consello Regulador)
DURACIÓN: 25 HORAS
DATAS: 26,27 e 28/11